Sunday, November 27, 2011

salah sapa sbenarnya??

   Yang tua marah yang muda, yang muda salahkan yang tua, yang dah mati x pernah nak muncul bagi peringatan, yang hidup pulak x pernah nak sedar diri. Menda niey salah sapa sbenarnya? Masyarakat dan dunia hanya tahu menyalahkan, namun x pernahnya terdetik rasa untuk mengambil iktibar. Dunia kononnya semakin maju, tamadun manusia semakin canggih dengan dunia di hujung jari tanpa sempadan. However, minda manusia without doubt masih di takuk lama. Tak pernahnya nak berubah. Gajah depan mata buat x nampak, semut di seberang laut juga yang dicari. Salah sendiri x pernah nak mengaku, salah orang, itu jugak yang dicari-cari. Sampai bila nak macam ni? Nak biar satu dunia buat menda salah yang sama setiap hari, biar semua rasai kehancuran yang sama rata? Macam tu?? Bak kata orang, 'together and forever and ever...' Yeah, right..Together to hell..

  Based from statistic from PDRM, from 2005-Jan 2011, sebanyak 396 kes dicatatkan. Itu belum lagi kira kes tersembunyi yang tak dapat dikesan. Belum masuk lagi kes-kes zina, rogol dan sumbang mahram yang perempuannya ditakdirkan x mengandung. Kalau nak amek kira semua tu, mahu infinity jadinya..Nauzubillahiminzalik...

  Ada jer pihak-pihak berkenaan yang berusaha membanteras gejala niey. Tapi kenapa all that seems to affect nothing? Langsung x memberi kesan. Apa lagi yang patut kita lakukan, as a human being, a soul, a neighbour, a parent, a teacher, a doctor, and a guy and girl ourselves?

   Bagi aq, didikan ibu bapa itu penting. Kalau dari kecil anak-anak dah diajar dan dididik dengan kehadiran Allah dalam setiap tindakan kita, susah bagi anak-anak untuk tersasar jauh apatah lagi melakukan maksiat. Walaupun ada juga kemungkinan untuk mereka melakukan kesilapan, tapi peratusnya, aq percaya sikit sangat.. Nak salahkan media, diorang memang terang-terangan menambahkan lagi kehancuran, tapi di situ terletaknya peranan ibu bapa. Setakat mana diorang kawal penggunaan tv dan internet di rumah. Kalau setakat bising mulut jer tapi tindakan haprak xdak, baik x payah..Buat letih mulut jer..

  Seorang sahabat perempuan aq pernah berbalah dengan seorang sahabat lelaki aq jugak. Pasal menda niey la, yang lelaki tu salahkan pompuan sebab x pandai jaga diri la, gedik la, suka dedah aurat la, macam-macam lagi la.. Yang kawan pompuan aq tu pulak asyik pertahankan hujahnya.., lelaki nafsu kuat. Kalau x tahan kenapa nak tengok jugak orang pompuan. Lelaki banyak penipu la, mulut manis la.,bla bla bla....

  Macam aq cakap tadi la, masing-masing hanya tahu menyalahkan. Diri sendiri sentiasa betul.. Kat sini aq nak cakap sikit, bagi perempuan, diri anda adalah berharga. Barang berharga orang xda nak dedah sana-sini. Mesti tutup rapat x nak bagi tercemar. Sama-samalah duduk dan renung-renungkan.
Bagi lelaki pula, anda adalah pemimpin. Menjadi tugas anda untuk menasihati dan menjaga perempuan-perempuan di bawah jagaan anda. Jangan hanya tahu menyalahkan perempuan, kami mampu menarik anda ke neraka andainya usaha anda tidak mencukupi dalam mendidik kami. Contohnya, di mana peranan seorang ayah, abang, anak mahupun adik lelaki apabila kita lihat gadis dan tidak kurang juga wanita berusia zaman kini yang bebas ke sana-sini dengan penutupan aurat yang masih belum sempurna. Tiadakah lelaki di sisi mereka yang sepatutnya bertanggungjawab membantu menjaga aurat mereka? Fitrah wanita berhajat kepada kecantikan dan perhatian, itu suatu kelemahan. Lelakilah yang seharusnya mengawal ahli kelurganya daripada mencium bara neraka.
Wallahua'lam... 

 

Firman Allah S.W.T :


 “Kaum lelaki itu adalah pemimpin dan pengawal yang
bertanggungjawab terhadap kaum perempuan, kerana Allah telah melebihkan
orang lelaki (daripada beberapa keistimewaan) atas orang-orang perempuan,
dan juga kerana orang lelaki  telah  membelanja  (memberi nafkah)  sebahagian
dari harta mereka”.  (an-Nisa’: 34).


















Friday, November 11, 2011

< eleventh hour >

      Bak kata hlovate, : " banyak lagi benda lain yang boleh diikut...The man that decided to change on the twelfth hour dies on the eleventh. "
 - contengan jalanan,2011 -

"Demi MASA! Sesungguhnya manusia itu dalam kerugian, kecuali
(1) orang-orang yang beriman, (2) dan yang beramal soleh
(3) dan yang berpesan2 pada kebenaran (4) dan yang berpesan2 pada kesabaran".
~Surah Al-'Asr.

"Sesungguhnya aku sedang menasihati kamu, bukanlah bererti akulah yg terbaik dalam kalangan kamu. Bukan juga yang paling soleh dalam kalangan kamu, kerana aku juga pernah melampaui batas untuk diri sendiri. Seandainya seseorang itu hanya dapat menyampaikan dakwah apabila dia sempurna, nescaya tidak akan ada pendakwah. Maka akan jadi sikitlah orang yang memberi peringatan."


    I really don't know what should I write actually. Iman manusia, yazid wa yanqus ,right?

      I'm such a fool....A biiigggg one. tawfiq, hidayah, petunjuk, panduan, semua Tuhan dah bagi. What else do you long  for?? Terlalu cintakan dunia, padah kau kang kat akhirat kelak.
I really need to stop peeping into Korea. Coz once I start, I couldn't help but wanting more. And the more I get, the more I tend to forget Him and my other supposed responsibilities...aishh,buat tambah rabun mata ja, aten..
  Well, ready to change? If being asked like that, the answer would always be no.,not yet...but ' the man that decided to change on the twelfth hour dies on the eleventh. '


Dosa diri sebenarnya bertimbun-timbun.,
Rasa nak shout bout everything yang diri sebenarnya x sebaik mana.,
Betapa selama ini sifat hipokrit dalam diri begitu bermaharajalela.,
Tapi seseorang itu sangatlah lebih dosanya.,
Apabila tidak segan silu apatah lagi bangga menceritakan keaiban dirinya.,
Yang selama ini telahpun Allah sembunyikan dari pengetahuan semua....
Wallahua'lam
...

Saturday, November 5, 2011

run until u can touch the sky

          Giler lama x update!

       Hurmm, what's with the title ek?? Seriously apa tujuan idowp aq sbnarnya? My mind had once so full of spirit and determination. So packed with both of them that I even thought that I could have this world in my own hand. Hiperbola sungguh la tuh! I have a mountain of motivation at the first period of studying. And before I knew it, just in time nak peksa ja, time tu jugak la yg aq rasa mmg gila2 penat ntok even selak buku. Masalahnya kalo mmg da istiqamah baca buku sblom tu, tu x pa la jugak. Tp aq,? Cepat sungguh boring kalo buat something tu....huhu...,mcm mana nak cure? Aq mmg da parah da neh...,hampir2 nak nazak jugak.

        Aq da x knal diri aq siapa. Aq x tahu apa yg aq suka. Hidup x tenang. (Byk dosa,x taw lg ka?)
Hidup dlm persekitaran yg byk lelaki, adalah sangat senang untuk beroleh dosa,kan? Nampak aurat cket, da tmbah satu catatan dlm buku kiri. Percakapan dan pertuturan pun masalah jugak. Kadang kita x sedar pon yg suara kita tu mcm mendayu-dayu ka, terlebih volum ka, atau terlebih merdu. Mana tahu apa yg lelaki pikir,kan? Paling x boleh blah, dua bijik mata neh mmg suka sgt nak "nikmati pemandangan" kan? Padahal yg tu lah yg lg nak tambah titik hitam kat hati. Tu belum kira yg tertaksengaja tersentuh terpegang teraba ka apa lg. Nak lagi dahsyat, bila rasa macam minat kat seseorang, hati tu mula la nak rasa yang pelik2. Yang otak pun bukan nak bagi kerjasama, boleh pulak lagi menyumbang kepada aktiviti bawah sedar ; teringat-ingat budak tu.

        Kat Maahad dulu x terpikir pulak yg suma menda tu akan jadi. Punya la mengata kat orang2 tu *pihak2 berkenaan* , konon x sporting la, syadid sgt la..,mcm2 la...Hah, sekarang nah, hambik!

        Ya Allah, kumohon Kau kuatkanlah hati-hati kami..,ameennnn.....

  Gila suka kat words bawah neh...:)

                               Jangan memberi harapan pada yang belum pasti,
                               kelak ada insan yang bakal dilukai,
                               Jangan menaruh harapan pada yang belum tentu dimiliki,
                               nanti hati yang kecewa sendiri.
                               Sebaliknya, 
                               ... gantunglah segenap pengharapanmu kepada Yang Maha Memberi,
                               nescaya dirimu tak sesekali dizalimi, 
                               kerana Dia mendengar pengharapanmu setiap kali
                              & Dia menunaikannya dgn cara-Nya yang tersendiri.. :)
        

Monday, August 29, 2011

vv......SAYU......vv

       Esok raya......apa perasaan? haha... Sebenarnya aku dah stop rasa excited nak raya lama dulu lagi. Sebab,...dot,dot,dot...hahah..
   
       Tadi aku bukak balik semua surat-surat dan kad-kad raya yang pernah aku dapat dulu. Aku tak bukak semua satu-satu lar, coz aku tau kalo aku buat camtu mesti skang ney hati aku tengah lembut sangat2..rasa cam nak nanges ja... Sekelumit rasa rindu dan sayu ( ceh,sekelumit ja?? haha ) sebab aku terkenang masa zaman dolu-dolu.., masa aku kecik-kecik...rajin betul tulis and tukar-tukar kad raya dengan kawan-kawan... Aku teringat kawan-kawan aku..., mungkin rasa bersalah jugak sebab aku rasa macam aku tak cukup baik dengan diorang. Aku bukan seorang kawan dan sahabat yang baik. Seriously I ain't perfect..

       Aku cuba jadi sahabat yang baik. hurmm, aku jenis orang yang susah nak rapat dengan semua orang. Tapi kalo dengan kawan-kawan yang cukup dekat dengan aku, kalo boleh aku tak nak hilang diorang. And bagi kawan yang agak-agak paling rapat dengan aku, aku sanggup buat apa saja untuk dia. Susah sebenarnya aku nak gambarkan perasaan aku. I have so much in my mind, my heart, but I couldn't express them. I want them to know just how much I appreciate them. But I just don't know how.

        Ia buat aku takut sebenarnya. Aku takut untuk berkawan. Aku takut kalo-kalo aku tak mampu nak bagi komitmen yang diperlukan. Cukup tak kalo aku cakap yang aku sentiasa ingat diorang. Ingat segala kenangan kitorang bersama, walaupun aku tak pernah take the inisiatif to call and do the contacts. Seorang sahabat itu tidak terhad kepada how many contacts they do right? It's the thought that supposed to count, does it??

          But they wouldn't know. They wouldn't know and they will despise me. They will despise me coz they think that I never care, which the truth is I do care. I live my life with memories full of them. It's just that I have no enough courage to further our relationship. Ughh, I don't know... And what crap I'm talking about??!



         Lagu nie untuk semua orang yang pernah kenal aku personally. Yang sanggup bear dengan aku eventhough I'm lacking in so many ways. There's no enough words to tell you that you guys lighten and cherish my days so well....I love you and I miss you XOXO....
     







Saturday, July 23, 2011

it's a fact : " BOYS ARE JUST A BUNCH OF USELESS IDIOTS "

 20/7/2011

         This is why I'm against the 'coupling' before marriage. Cause we never know what's coming days ahead. My friend broke up with her bf recently. Maybe just in 2 or 3 days ago. That stupid fellow is seriously brainless. Why now? We're gonna have our mid sem exam in just a week's time. He is so selfish, and so are the rest. No more, no less.
         Dear felon, I appreciate you for breaking up with her. I really am. But as a person, a girl and a soul furthermore a closest friend in this college, my mind can't allow your kind of act. I know since the beginning of the story, you both don't belong together. But I zipped my word as long as I see her happy. I swallowed the fact that coupling is nearing 'zina'. (I'm well aware that you both know it too.)  But your act of dumping her is out of way. You shouldn't have. Please, at least wait till the exam is over. Now it's breaking my heart to see the tears in hers. To make someone as cheerful and full of joy as her to shed even a single tear, I have to admit, you are the devil. She is the source of laughter among us. Now what have you done?!
        I respected you all this while. Honestly saying, I was surprised to know that you have a gf, earlier on. And she is my friend! I change my thought, maybe you are just a little 'sleek' at that. ( moreover, ada lg ker guys yg x penah couple langsung skrg ney? maybe ada, and i'm waiting for that prince.~_^ )   And now you dumped her just before the exam! I hundred percently can't agree to that.
        To be truth, I do hope for you guys to clash. It's because I'm deeply know, couple won't do you any good. It's proved! Moreover it's just adds more sin in your book. It's not love in Islam. It's more on lust or in better term, something you do just for fun. But not now. In the peak of exam days. Don't you have any heart???


“Sekali kita melangkah ke alam percintaan,sepuluh kali kita mundur dalam pelajaran dan beribu kali DIA, kita lupakan…”




pretty much not so bad, I guess at least??

happy birthday, dear!!~_^



     


  7/7/2011 ~  IT'S KIM BUM'S BIRTHDAY!!!!!! :-)













           Well, just attend the 3rd EMC meeting. It went well.., or maybe just me and the board members feel so?haha.... Okay, let's be honest. From what I see through, the relation or should I say, communication, between SPT and MATRIX members are sucks. Yeah, it's get better from the first time, of course.
         Apparently, girl-to girl is just a no-no-situation. The magnet just aren't there. It helps a lot when The Head is male among SPT since MATRIX are all girls in the club. Seriously, the male should be the head. I think that girls are complicated when it comes to meeting new friends or workmates especially in different scope. Oh, thank you ALLAH for not putting me in amongst them.
         Being the secretary, it's my nature, I assume.haha... The only hard part is I don't have a laptop, so in my case it's not easy to do the report! But I like doing it, though. Work as secretary, I mean the real secretary in the corporate world, I've dreamt of it once. Note that it's not serious larr... What a HECTIC  life I'll live if I be one. No,no,no.
         The EMC members should meet more. So that we can be close. Yeah, it's hard to get my bum there., but I do like it when we settle down together. We should quickly start the activities and work together as a team.

Saturday, June 18, 2011

nEw L1F3 b3g1N .....

      *note that this is one of my previous journals when I was there during the first 4 weeks. Just feels like sharing. This is my place, after all ^_^  (it's two in one)
   
     Okay now, here I am.., at KMKN. So far so good. I forget all that tv stuffs and koreans. A bit of unhappy / irritating time because of a few friends. But that's normal, that's life. Not a huge of world for me to remember / state on anywhere near my life.
     Back to the main point. I really don't want to get even a glimpse of what people say, culture shock. My classmates are all best and fun. I love to hang around with them. And oh yeah, two new friends just joined us today. I hope they are nice and fun too.

   #  after three weeks #
  IT'S ALREADY THREE WEEKS!!!!!!!!!

     To think again, I feels that my strong motivation from before I step this KMKN ground is crashing bit by bit. Okay I know, that's dangerous, or it could even be murderous! Oh ALLAH, help me!!
     Now aten, stop postponing things! You're making it even worse. Remember your SPM? You don't want to get that kind of result anymore. Otherwise your life will be like hell forever. I mean REALLY forever!
     This is MATRICULATION!!! You're not in school anymore. Wake up! No more over-rest. No more over-sleep. No more daydreaming. Please, NO MORE!

      ~ NEVER THINK THAT LIFE IS EASY, COZ IT'S REALLY HARD. THAT WAY ONLY YOU WILL WORK HARD ~

Friday, June 17, 2011

tick tock tick tock tick...

As you're reading this, your life's getting shorter. Its ticking away. I'm not saying this to frighten you. Or even scare you. Though it may.
I'm saying this to awaken you.
To inspire you.
To rise you out of your deep slumber.
To really know you wont live forever.
To share your unique gifts.
To ignite your great inner fire.
To ignite your great inner strength.
To ignite your great inner light.
To shine. Brightly shine.
To awaken your great inner beauty.
To motivate. Yourself and others.
To love. Yourself and others.
To paint.
To write.
To teach.
To innovate.
To sing.
To dance.
To care.
To feel.
To listen.
To learn.
To laugh.
The clocks ticking. The world needs you. Make your move.






Monday, May 23, 2011

choeum bepgessemnida, KOLEJ MARA KUALA NERANG!!!!!!!!!!

    I'm in a rush....take some time to post something, aware that I'm might not be able to post anything for some time.... nothing much,just a short one.

     Aq akan sambung blajar kat KMKN....yes, dlm Kedah jugak...huhu ;'(
Sangat3x harap korang suma akan mendoakan aq..kjayaan aq...thanks in advance for that.

   Wanna share something, a video yg mmg aq suka sgt3 skrg neyh.
It's from Beast/B2st...entittled FICTION.. :D
ENJOY........


Sunday, May 22, 2011

kita bertafakur sejenak..........

   ehem...., entry kali nie actually aq rembat dr Nahdah Muslim pnya group kat muka buku. Credit kat org tuh, thanx ya! Sebab dia post mcm pjg lebar sgt, aq malas nak baca kat situ, at least kalo aq post kat sini, maybe ada hari aq terbukak hati nak jenguk... So here it is==== :

LUASNYA NERAKA

Assalamu'alaikum Wbrth!!! Sahabat semua...bacalah. ...

Ya Allah... takutnyer... bacelah sampai habis.. skjap jer.. x smp 5 minit..pun!! !

YA ALLAH YA RAHMAN YA RAHIM, lindunglilah dan peliharakanlah kami, kedua ibubapa kami, isteri kami, anak-anak kami, kaum keluarga kami & semua orang Islam dari azab seksa api nerakaMu YA ALLAH.

Sesungguhnya kami tidak layak untuk menduduki syurgaMu YA ALLAH, namun tidak pula kami sanggup untuk ke nerakaMu YA ALLAH.

Ampunilah dosa-dosa kami, terimalah taubat kami dan terimalah segala ibadah dan amalan kami dengan RAHMATMU YA ALLAH......AMIN.

...: Luasnya Neraka :.

Yazid Arraqqasyi dari Anas bin Malik ra. berkata: Jibrail datang kepada Nabi saw pada
waktu yg ia tidak biasa datang dalam keadaan berubah mukanya,

maka ditanya oleh nabi s.a.w.: 'Mengapa aku melihat kau berubah muka?'

Jawabnya: 'Ya Muhammad, aku datang kepadamu di saat Allah menyuruh supaya dikobarkan penyalaan api neraka, maka tidak layak bagi orang yg mengetahui bahawa neraka
Jahannam itu benar, dan siksa kubur itu benar, dan siksa Allah itu terbesar untuk bersuka-suka sebelum ia merasa aman dari padanya.'

Lalu nabi s.a.w. bersabda: 'Ya Jibrail, jelaskan padaku sifat Jahannam.'

Jawabnya: 'Ya. Ketika Allah menjadikan Jahannam, maka dinyalakan selama seribu tahun, sehingga merah, kemudian dilanjutkan seribu tahun sehingga putih, kemudian seribu tahun sehingga hitam, maka ia hitam gelap, tidak pernah padam nyala dan baranya.. Demi Allah yg mengutus engkau dengan hak, andaikan terbuka sebesar lubang jarum nescaya akan dapat membakar penduduk dunia semuanya kerana panasnya.

Demi Allah yg mengutus engkau dengan hak, andaikan satu baju ahli neraka itu digantung di antara langit dan bumi nescaya akan mati penduduk bumi kerana panas dan basinya.

Demi Allah yg mengutus engkau dengan hak, andaikan satu pergelangan dari rantai yg disebut dalam Al-Quran itu diletakkan di atas bukit, nescaya akan cair sampai ke bawah bumi yg ke tujuh.

Demi Allah yg mengutus engkau dengan hak, andaikan seorang di hujung barat tersiksa, nescaya akan terbakar orang-orang yang di hujung timur kerana sangat panasnya, Jahannam itu sangat dalam dan perhiasannya besi dan minumannya air panas campur nanah dan pakaiannya potongan-potongan api.

Api neraka itu ada tujuh pintu, tiap-tiap pintu ada bahagiannya yang tertentu dari orang laki-laki dan perempuan.'

Nabi s.a.w. bertanya: 'Apakah pintu-pintunya bagaikan pintu-pintu rumah kami?'

Jawabnya: 'Tidak, tetapi selalu terbuka, setengahnya di bawah dari lainnya, dari pintu ke pintu jarak perjalanan 70,000 tahun, tiap pintu lebih panas dari yang lain 70 kali ganda.' (nota kefahaman: iaitu yg lebih bawah lebih panas)

Tanya Rasulullah s.a.w.: 'Siapakah penduduk masing-masing pintu?' Jawab Jibrail:

'Pintu yg terbawah untuk orang-orang munafik, dan orang-orang yg kafir setelah diturunkan hidangan mukjizat nabi Isa a.s. serta keluarga Fir'aun sedang namanya Al-Hawiyah.

Pintu kedua tempat orang-orang musyrikin bernama Jahim,

Pintu ketiga tempat orang shobi'in bernama Saqar.

Pintu ke empat tempat Iblis dan pengikutnya dari kaum majusi bernama Ladha,

Pintu kelima orang yahudi bernama Huthomah.

Pintu ke enam tempat orang nasara bernama Sa'eir.'

Kemudian Jibrail diam segan pada Rasulullah s..a.w. sehingga ditanya: 'Mengapa tidak kau terangkan penduduk pintu ke tujuh?'

Jawabnya: 'Di dalamnya orang-orang yg berdosa besar dari ummatmu yg sampai mati belum sempat bertaubat.'

Maka nabi s.a.w. jatuh pingsan ketika mendengar keterangan itu, sehingga Jibrail meletakkan kepala nabi s.a.w. di pangkuannya sehingga sedar kembali dan sesudah sadar nabi saw bersabda: 'Ya Jibrail, sungguh besar kerisauanku dan sangat sedihku, apakah ada seorang dari ummat ku yang akan masuk ke dalam neraka?'

Jawabnya: 'Ya, iaitu orang yg berdosa besar dari ummatmu.'

Kemudian nabi s.a.w. menangis, Jibrail juga menangis, kemudian nabi s.a.w. masuk ke dalam rumahnya dan tidak keluar kecuali untuk sembahyang kemudian kembali dan tidak berbicara dengan orang dan bila sembahyang
selalu menangis dan minta kepada Allah.(dipetik dari kitab 'Peringatan Bagi Yg Lalai')

Dari Hadith Qudsi: Bagaimana kamu masih boleh melakukan maksiat sedangkan kamu tak dapat bertahan dengan panasnya terik matahari Ku.

Tahukah kamu bahawa neraka jahanamKu itu:

1. Neraka Jahanam itu mempunyai 7 tingkat

2. Setiap tingkat mempunyai 70,000 daerah

3. Setiap daerah mempunyai 70,000 kampung

4. Setiap kampung mempunyai 70,000 rumah

5. Setiap rumah mempunyai 70,000 bilik

6. Setiap bilik mempunyai 70,000 kotak

7. Setiap kotak mempunyai 70,000 batang pokok zarqum

8. Di bawah setiap pokok zarqum mempunyai 70,000 ekor ular

9. Di dalam mulut setiap ular yang panjang 70 hasta mengandungi lautan racun yang hitam pekat.

10. Juga di bawah setiap pokok zarqum mempunyai 70,000 rantai

11. Setiap rantai diseret oleh 70,000 malaikat

Mudah-mudahan ini dapat menimbulkan keinsafan kepada kita semua.....Wallahua' lam.

Al-Quran Surah Al- Baqarah Ayat 159

Sesungguhnya orang-orang yang menyembunyikan apa yang telah Kami turunkan dari keterangan-keterang an dan petunjuk hidayat, sesudah Kami terangkannya kepada manusia di dalam Kitab Suci, mereka itu dilaknat oleh Allah dan dilaknat oleh sekalian makhluk.

Dari Abdullah bin 'Amr R.A,

Rasulullah S.A.W bersabda:' Sampaikanlah pesanku biarpun satu ayat.

just imagine the fire is all over ur entire body

Sunday, May 15, 2011

조금 더 기다려

       jogeum deo gidalyeo....juz wait a bit more....


       Aduhh,rambang betul mata belek AVON mag tadi. Aq banyak tertarik dengan lipbalm collection, eyeliner, skincare, rings n jewel, and paling x boleh lepas, jam tangan..! Paling sakit hati tengok jam tangan r, kalo boleh tiap dua tahun skali aq tukar...tapi MONEY memang problem arh...T_T




 
   


























                                














       Just wait a little bit more. Setahun kat matrik, 3 tahun ijazah, maybe 2 tahun sambung masters, total 6 tahun, or maybe kurang..masters tu pown kalo aq qajen,...ngahangahaa ^^  and lepas tu aq bebas untuk beli aaappaaaaaaaaaaa sahaja untuk diri aq!!!! chaiyokk, fighting, aja-aja!!!! 


       Aten, u have to reduce ur wasting time towards kdramas and kpop..orang2 korea kau tuh x boleh nak bantu kau pown dalam idowp, dunia dan akhirat. *_*  [renung-renungkan, dan selamat beramal :) ]

Saturday, May 14, 2011

gediks_gegesh_loqlaq

 Donghae n Bongi (Oh Ji Eun)
         *died of happiness*  x cukup nafas sambil tersengih mengalahkan kerang buchuk....:-))))

     Tengah gilagilagilagilagilagilagilagilagila sukabahagiaseronokgumbirasakan!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! hahahhhaaa......~
Agak pulown kan?? ;-)  Sekarang pukul 4.10 pagi...A.M.!!!  Waeironie??? :D Baru lepas tengok Smile Again, episod yang entah keberapa ntah...Ada satu scene nie yang aq memang SSSSSSSSSSUUUUUUUUUUKKKKKKKAAAAAAAAAAAA   sangat32532748x.......hak3... memang pulown overdose lar ang nie aten! Tapi ooopppss, x boleh nak citer r scene apa....,nanti ampa kata aq nie x cukup moral.....ngeh3

      Serius cakap, memang terkejut bangang *Donghae buat macam tuh, tapi ssssuuukkkkaaaaaa!!!!!! hakhak... *Dojin kacau line....huhu T_T
Dah cukup cukup, enough of your rambling tengah pagi2 buta orang buat qiam nieh..

 *Ji Chang Wook as Donghae









 *Lee Jang Woo as Dojin









P/S : Jang Woo masuk WGM, dgn t-ara Eunjung....they are so sweet...
        tp x leh challenge khuntoria rasanya.....heh3

Thursday, May 12, 2011

oh my east_sea!!!!

    Uhuh,so yeah..,my blog sekarang berwajah baru. New template. Tapi yang buat aq pissed off sangat is aq dah x boleh nak keep gambar my lovely donghae as header...T__T  Aq x reti nak buat macam mana untuk save gambar tuh and dalam simpanan gambar tu dah hilang angkara "unwanted" re-format aq punya pendrive.huhu...

    So, nak senangkan hati ini, aq steal lagi dari internet banyak banyak banyak banyak gambar 
LEE DONGHAE. haha ^^  sorry yah tuan punya pix! Asal nak rob satu dua pic ja,tapi dah tengok banyak2 tu, memang x boleh tahan arh...ngeh3
 sweet smile
 
 cool pose
   

















 the-most-crazy-awesome person
       Nowadays aq betul betul betul jatuh hati dengan leader ANGEL LEETEUK. His gags, his humour, his craziness, his sarcasm,his humbleness-yet-arrogant and his spontaneous actions....,always make me smile..,big smile. :D 
Oppa, you are the best Leader ever!



  Tapi macam manapun, LEE DONGHAE tetap no.1...haha~ love his innocent looks and his childishness.. Make me feels like hugging him more than other. ^^
 pure innocent look ;D
     
 cute little fishy






  









 








P/S : aq tahu aq memang gila-sawan-xda kerja yang aq buat menda nih...tapi it ain't crime,right? Ait,kejap.. Aq rasa mula2 tadi aq nak post pasal aq punya further study punya choice. Macam mana boleh sesat tersasar  masuk donghae dengan leeteuk nih?? hmmmm, nanti I'll tell you guys keh, bout my study place and plans....adios~ ^^

Monday, May 9, 2011

LELAKI & WANITA ( copy paste jea .. bacalah ..)


LELAKI 

Lelaki bujang kena tanggung dosa sendiri apabila sudah baligh manakala dosa gadis bujang ditanggung oleh bapanya.Lelaki berkahwin kena tanggung dosa sendiri, dosa isteri, dosa anak perempuan yang belum berkahwin dan dosa anak lelaki yang belum baligh. 


BERATKAN? Hukum menjelaskan anak lelaki kena bertanggung jawab ke atau ibunya dan sekiranya dia tidak menjalankan tanggung jawabnya maka dosa baginya terutama anak lelaki yang tua, manakala perempuan tidak, perempuan hanya perlu taat kepada suaminya.Isteri berbuat baik pahala dapat kepadanya kalau buat tak baik dosanya ditanggung oleh suaminya. BERATKAN?? 


Suami kena bagi nafkah pada isteri, ini wajib tapi isteri tidak. Walaupun begitu isteri boleh membantu.Haram bagi suami bertanya pendapatan isteri lebih-lebih lagi menggunakan pendapatan isteri tanpa izin ini. 


Banyak lagi lelaki lebih-lebih lagi yang bergelar suami perlu tanggung. Kalau nak dibayangkan beratnya dosa-dosa yang ditanggungnya seperti gunung dengan semut. Itu sebabnya mengikut kajian nyawa orang perempuan lebih panjang daripada lelaki. Lelaki mati cepat kerana tak larat dengan beratnya dosa-dosa yang ditanggung (ikut kajian laa..) 


Tetapi orang lelaki ada keistimewaannya yang dianugerah oleh Allah SWT. Ini orang lelaki kena tahu, kalau tak tahu kena jadi perempuan. Begitulah kira-kiranya. 


WANITA : Auratnya lebih susah dijaga berbanding lelaki. Perlu meminta izin dari suaminya apabila mahu keluar rumah. Saksinya kurang berbanding lelaki. Menerima pusaka kurang dari lelaki. 

Perlu menghadapi kesusahan mengandung dan melahirkan anak. 



Wajib taat kepada suaminya selagi tidak bertentangan hukum syarak atau mendatangkan mudarat pada dirinya. Talak terletak di tangan suami dan bukan isteri. Wanita kurang dalam beribadat kerana masalah haid dan nifas yang tak ada pada lelaki. 


Pernahkah kita lihat sebaliknya?? 

Benda yang mahal harganya akan dijaga dan dibelai serta disimpan ditempat yang tersorok dan selamat. Sudah pasti intan permata tidak akan dibiar bersepah-sepah bukan? Itulah bandingannya dengan seorang wanita. 


Wanita menerima pusaka kurang dari lelaki tetapi harta itu menjadi milik peribadinya dan tidak perlu diserahkan kepada suaminya , manakala lelaki menerima pusaka perlu menggunakan hartanya untuk menyara isteri dan anak-anak. 

Wanita perlu bersusah payah mengandung dan melahirkan anak, tetapi setiap saat dia didoakan oleh segala haiwan, malaikat dan seluruh makhluk ALLAH di mukabumi ini, dan matinya jika kerana melahirkan adalah syahid kecil. Manakala dosanya diampun ALLAH (dosa kecil). 



Di akhirat kelak, seorang lelaki akan dipertanggungjawabk an terhadap wanita 1. ibunya 2. isterinya 3.anak perempuannya4. saudara perempuannya. 


Manakala seorang wanita pula, tanggungjawab terhadapnya ditanggungoleh 4 org lelaki ini : 

1. suaminya, 

2. ayahnya, 

3. anak lelakinya dan 

4. saudara lelakinya 


Seorang wanita boleh memasuki pintu Syurga melalui mana-mana pintu Syurga yg disukainya cukup dengan 4 syarat sahaja : 

1. sembahyang 5 waktu 

2. puasa di bulan Ramadhan 

3. taat suaminya dan 
4. menjaga kehormatannya. 


Seorang lelaki perlu pergi berjihad fisabilillah tetapi wanita jika taat akan suaminya serta menunaikan tanggungjawabnya kepada ALLAH akan turut menerima pahala seperti pahala orang pergi berperang fisabilillah tanpa perlu mengangkat senjata. MasyaALLAH.. .sayangnya ALLAH pada wanita .... 


Seorang wanita adalah pelengkap dan sememangnya istimewa di sisi seorang lelaki , >tetapi ingatlah wahai lelaki...kamu sebenarnya adalah istimewa disisi Allah, maka dengan sebab itu DIA mengangkat kamu menjadi pemimpin...maka dengan keistimewaan itu, JAGALAH dan HARGAILAH wanita sebaik-baiknya. .supaya kelak masing2 lelaki dan wanita dapat pulang mengadap Allah dalam keadaan istimewa disisiNYA.. 


"Berpeganglah kamu sekelian dengan tali Allah dan janganlah kamu berpecah-belah, dan ingatlah nikmat Allah atas kamu, seketika kamu bermusuh-musuhan telah dipersatukanNya hati kamu semuanya, sehingga dengan segera kamu telah menjadi bersaudara dengan sebab nikmatNya.(Ali- Imran:103) 


Pada hari itu (hari qiamat) manusia diberitahu akan segala yang telah dikerjakannya dan yang telah ditinggalkan. Bahkan manusia itu, anggotanya menjadi saksi terhadap dirinya sendiri, walaupun dia berperi-peri memberikanalasan untuk membela diri "

Saturday, April 9, 2011

can i ever experience this thing??

You are the best of friends in the best of ways. There is laughter and sport and music and enough ambition between the both of you to burn bridges and ties, to break free of shackles and fear. You dance in tandem, sing in harmony; trace a path into the sky. You don’t begrudge him, when he leaves first. You brush his desperate, awkward apologies off like fine snow, hold him tight to show you don’t mind. I’m so glad for you, you say, and you are. When it’s your turn to be inducted he waits for you at the doors, shows you around the hallowed halls of SM Entertainment. You clutch at his arm every time you think you see a famous face, heart in your throat, and he laughs at you but doesn’t tease, lets you hang on.


OHHHHHH, I'm soooooo in love with this HYUKSU friendship!!!!!!!!! *_*    <hyukjae aka eunhyuk__junsu4ever>

Thursday, April 7, 2011

HURMMMM~~%^&

Pandangan suara hati,...


aq betul pelik la dgn org kita skrg neyh. Orang Melayu la.. Sungguh aq x tipu, aq x suka orang Melayu. (tp x sampai tahap kebencian aq pada org Indon la~) Bila sebut Melayu, mestilah kita akan anggap dia Islam kan?? Aq x tawu nak salahkan dia or wut., tp yang pasti masa kecik 2 x der org nak ajar dia ka bout batas2 pergaulan.  Diorang macam x tahu atau buat2 x tahu aq x sure lah, bukan atas kuasa aq...Salah mak bapak jugak lah yg x tekankan soal neyh sejak kecil..atau mak bapak dah ingat hantar pergi sekolah especially sekolah agama, so semua serah kat cikgu. Apa yg anak buat kat rumah langsung x beri perhatian. *sigh* 
Enough saying, otak x larat nak berdebat dah.
p/s : aq penyokong kuat kebijaksanaan ibu bapa dalam mendidik anak2 dan membina keluarga muslim so that the child will grow strong,his/her body,mind and soul~ don't blame me ^^


Lagi satu yg aq kesal, sikap open minded org Melayu yg terlampau-lampau..So, inilah jadinya bila semua kita nak ikut org luar/ngara luar. Diorang ney x da rasa malu ker ah? Tengok saja artis sekarang, pakaian semua cukup 'cantek' untuk buat para lelaki kena mandi wajib. Bila ada orang tegur nampak tu nampak nie, kalut nak minta maaf bagai..,..
"sssaya manusia biasa,sering buat silap.maafkan sssaya yg x sempurna ini. Sssaya bukan sengaja. SSssaya x perasan benda ini boleh terjadi."
Cehh,memang la x perasan, mata iman jadi buta dengan pakaian yg konon cantik 2.. Paling x tahan, minta maaf dengan manusia..,x kan buat lagi.. Tapi cuba check balik, dengan ALLAH ada kau kata 'ampunkan aq,Ya Rahim..' tak?
Tanya siapa saja, nak ker benda yg kotor? kalau dia kata "i don't mind,kotor is my nature.." , sahlah dia itu tidak waras..
Simply saying, ISLAM IS CLEAN AND CLEAN IS ISLAM.. and talking bout clean, being exposed everywhere is not clean.....dirt will easily glued to you~


p/s : peringatan untuk aq jugak.....huhu!***

Saturday, April 2, 2011

bila nak TAUBAT?????

2 April 2011____------____


  Aq takut....baru lps baca artikel pasal kiamat sudah dekat. terus terang ckp, kalo aq ditakdirkan mati pada malam ini, saat ini, there's no doubt that aq will sent straight away TO HELL! mungkin tanpa sempat menjejak titian sirat pun..huhu..T_T  Sepanjang 18 tahun hidup, berapa kerat kebaikan/amalan  yang aq pernah buat? itu belum kira mana yang x diambil kira oleh ALLAH..yg burn dengan sebab kejahatan yg aq buat, x kira kejahatan  dgn org lain atau kejahatan dgn diri sendiri.. maksud kejahatan dgn diri sendiri kat sini ialah benda2 yg x patut aq buat. kurang ajar / x dgr ckp mama abah, maksiat dgn sengaja atau tidak, dan macam2 lagi.  ibadah aq pulak dah la 'terlebih khusyuk' yg amat... dengan solat yg x cukup kualitinya, puasa yg mungkin terbatal tanpa sedar atau tidak, bacaan al-quran yg x pernah betul2 dihayati, penjagaan aurat yg tidak sempurna.. dan memang sekadar itu sahaja mmg tidak cukup dan xkan cukup untuk menampung harga tiket ke syurga. 


  Adakah harus untuk aq menyalahkan takdir dgn keadaan aq skrg ini,? menyalahkan persekitaran kerana tidak membantu aq untuk mencapai tahap manisnya iman,? aq sangat perlu kepada persekitaran yg turut sama bersama-sama aq memantapkan iman dan akidah. tanpa mereka (org2alimbaikdanrajin) aq betul2 lemah dan x bermaya.. aq rindukan suasana Islah dulu.. suasana yg buat aq berebut-rebut untuk jadi baik, buat aq sentiasa bersemangat untuk menghafal al-quran, buat aq seronok mempelajari sirah dan akhlak2 yg baik.. segalanya seolah-olah hilang seiring dgn peningkatan usia yg sepatutnya lebih baik amalannya. buat aq ingin berpatah balik dan memilih jalan kedua dan kemudian buat aq sedar semula yg semua itu hanya fantasi.. and somehow aq harap mesin masa doraemon  betul2 wujud..


  Anything anyhow, aq nak berterima kasih kepada semua yg pernah membawa aq mengenali dan mendalami ISLAM  dgn lebih mendalam.. Naimatul Farhana, Muallimah Rodiah, Muallimah Romizah, Muallimah Rohilawati, Muallim Saufi, Muallim Nokhoin, dan suma guru2 dan kwn2 Islah dan Maahad,,.., TERIMA KASIH BANYAK2... Jasa kalian mmg tidak terhingga.. hanya ana yg tidak pandai menghargai tawfiq dan hidayah yg ALLAH beri.. Ana mohon doa dari kalian suma agar ana lebih kuat mengamalkan suruhan-Nya.. 


P/S :::  aishhh,bila nak taubat nieyh~~~

Saturday, March 26, 2011

ya RABBBBIIIIII!!!!!!!

aaarrrgggggggggghhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

aq tgh dlm big dilemma skrg neh. aq ingat nak masuk tingkatan 6, mcm best jugak program dier. pasal nak kena pakai baju sekolah tu aq okey jek... and aq ingat nak cari kawan baru. tapi yang jadi problem aq, aq x tahu kat mana aq bleyh apply untuk form 6 neh. dlm aq pnya mind mmg da bayang best kalo masuk form 6. lagipun form 6 is da cheapest preU program. save cost larh.. then bleyh terus amek degree. result stpm jugak lebih diutamakan banding matrik and yg lain2 tu. 
my parents mcm kurrreng cket jgak lah dgn form 6. tp apapun,the decision is in my hand. aq rasa stpm is the best choice for me lah.. tapi kena bear dgn study time. aq dah nekad, nak x nak aq kena struggle punya gila2 larh lpas ney. target aq, lepas excellent dalam stpm, i'm gonna fly to overseas.... tahap stpm ney sama dgn 
A-level... bezanya, A-level yuran dier is like  suuuppeeerrrrrrrrrr mahal! almost RM2000 jugak la..
kalau masuk matrik or poli, best jugak sbb pakaian bebas and so on. tp aq rasa tu bebanan kot sbb suma akan amek kisah dgn outfit kita. xkan setiap seminggu kita nak pakai baju yg sama kan? hahha... *_^

Wednesday, March 23, 2011

SPM ohhh SPM..............**

ari nie result kuar...so,agak2 apa yg aq tgh pikir ek?? erm...., actually aq sndri pon x taw apa yg aq nak pikir. huhu.. siyes ckp, kecewa 2 mmg ada. tp happy pon ada.aq pon x taw..haha.... Alhamdulillah,akaun aq x lah seteruk yg disangka. masih ada secalit harapan kowt. huhu...
untuk apa kita belajar?? mcm bengong kan soalan tuh. haha...aq dah 18. parents aq ckp aq x reti nak pikir mcm org dewasa. mcm aq nie still budak2. ye lah,aq pon baru nak masuk peringkat lewat remaja,kan..normallah tu.. sebabnya,sebelum ari result kuar lg, aq dah cakap awal2 supaya diorang jangan letak harapan tinggi. nanti kalau x dapat diorang yg merana lebih dari aq. pastu nak marah2 aq. sebenarnya aq x kisah sgt kalau bab kena marah nie. tapi yg aq kisah bila diorang yg rasa malu lebih2 untuk aq. pastu pegi jaja kat kwn2 diorang yg aq nie x pandai. dapat berapa ja time exam. padahal org2 tu x pernah tanya pon! kalau dah malu, buat hapa nak heboh2???
 aq x kisah apa orang nak cakap. aq sendiri tahu takat mana daya usaha aq. dan aq tahu aq masih ada harapan. of course lah dgn usaha yg gigih. aq mmg x cukup bersedia untuk exam dulu. aq tahu tu..sbb 2 aq x lah rasa upset sampai nak mati sebab menda nie. aq nak struggle masa lain...kalau korang baca nie,mesti korang akan cakap yg aq nie bodoh kan..x pikir masa depan sndri. tp apapon,aq yg pilih jalan nie dan aq bahagia dgn cara aq. setidak-tidaknya aq masih ada hari esok.. ^ ^





















Gambar nie cantik kan? dah lama aq teringin sgt nak pergi tempat2 mcm nie. dikelilingi bunga-bungaan, pokok-pokok, kehijauan dan warna2 alam. x perlu nak pikir pasal benda lain. hanya ada aq dan alam.         bahagia kan hidup mcm tu?........ darn,this girl is so lucky! u should appreciate it,honey..

Thursday, March 17, 2011

sedapkah couple??


Di suatu malam depan panggung wayang…

Sizuka : Best tengok wayang dgn awk td..kelakar je cerita tu..xbosan kan?

Nobita : A’ ah xbosan. Best!

Sizuka : Kalau best, knp awk letakkan kepala awk kat bahu sy & beritahu sy y awk mengantuk?

Nobita : Errr~ hehe..

Sizuka : Nasib baik kita pakai sweater kn awk? Kalau x, mesti sejuk dalam tu td.

Nobita : A’ah..btul3! Xdela sejuk sgt td bila dah pakai sweater ni.

Sizuka : Klu xsejuk, kenapa awk pegang tangan sy & beritahu y awk sejuk?

Nobita : Errr~ hehe..

Mereka pun menuju ke i-City..

Sizuka : Awk, sy cantik x?

Nobita : Awk kn syg sy..mestilah cantik..

Sizuka : Kalau sy ni betul cantik bagi awk, kenapa bila sy pakai baju-baju tertentu baru awak akan puji sy cantik. Kalau sy pakai baju longgar, awk diam je..kadang-kadang awk akan tanya saya kenapa pakai baju besar..kalau sy pakai baju ketat, baru awk puji sy cantik..knp ye?

Nobita : Errr~ hehe..

Mereka pun tiba di i-City..

Sizuka : Jom snap pic wak..sy nak tangkap gambar awk bawah lampu tu.

Nobita : Kita tangkap gambar berdua la syg. Meh sini, duduk sebelah sy. Rapat sikit, nanti xmasuk plak gambar awk.

Sizuka : Boleh ke rapat-rapat ni?huu

Nobita : Takpe de..awk kn awek sy..

Sizuka : Awek je..bukan isteri yg sah..

Nobita : Errr~ huhu..

Sizuka : Nanti sy simpan gambar kita ni dalam laptop sy ye wak.

Nobita : Alaa..upload la terus dalam fb.

Sizuka : Eh..boleh ke..xelok la wak..gambar tu dah la awk & sy je..yang ke-3 syaitan..pastu nak pergi heboh 1 dunia tentang dosa y kita buat..xmalu ke?huu

Nobita : Errr~ huhu..

Mereka pun pulang..

Sizuka : “Awk, awk syg sy x?

Nobita : Mestilah syg..syg sangat2 tau..haa

Sizuka : Buktinya??

Nobita : Eh..mcm ajak bergurau je..nak sy kiss pipi awk tu ke syg?hehe

Sizuka : Ish..apa ni? Teruknya pemikiran awk..huu

Nobita : Eh..errr~ huhu

Sizuka : Mak sy kata, kalau kita syg sesuatu tu, kita akan jaga sebaik mungkin.

Nobita : Eh..mestila! hehe

Sizuka : Tapi awk tipu sy!huu~

Nobita : Eh..kenapa plak sy tipu awk??

Sizuka : Kalau awk syg sy, mestilah awk jaga sy sebaik mungkin tp awk xjaga sy dgn baik pun..awk sentuh-sentuh sy, pegang tangan sy, cuba nk kiss sy,ajar sy buat benda bukan-bukan yg sy xpernah buat sebelum ni, selalu ajak sy keluar malam-malam.

Nobita : Owh..sekarang awk nak salahkan sy la ajak awk keluar malam?? Mak ayah awk yg bg izin tau!

Sizuka : Memang diorang y bagi izin tapi awk tau x y diorang jugak y akan tanggung dosa sy dgn awk malam-malam macam ni sbb diorang bg izin pada sy ank perempuan diorang utk keluar dgn lelaki bukan mahram tanpa adik atau abang sy sebagai peneman pastu buat benda-benda xsenonoh! Pegang sana pegang sini..awk tau x panggung wayang tu mungkin sejuk bagi awk sampai terpegang tangan sy dgn sengaja, tp neraka tu teramat panas & tangan awk y memegang tangan sy tu akan dibakar dalam api neraka berulang kali..awk sedar x semua tu?? Tangkap gambar nak kepit-kepit, padahal boleh je tangkap gambar sorang-sorang kan..then, nak heboh kat 1 dunia. Pastu nanti org ‘like’ awk pun suka sebab orang tau siapa awek awk & hubungan awk dan sy kononnya bahagia tapi awk sedar x yang malaikat sentiasa mencatat segala apa yg kita buat..awk ada ilmu agama..klu xde ilmu agama pun, awk tau benda tu salah..tp kenapa masih buat? Awk sedar x semua tu??? Ingat Allah tak waktu awk buat semua tu?? Awk tu belum tentu jodoh sy, nak sentuh-sentuh sy. Kalau da awk nak sentuh-sentuh sy, apa je y suami sy boleh dapat special dari sy sbg isterinya y sah? Awk nak ke isteri awk dah macam sisa orang? Awk mesti akan cakap awk akan pastikan y awk akan nikah dgn sy sebab tu awk boleh sentuh-sentuh sy..tp awk sedar x y awk tu siapa?? hanya hamba Allah...awk bukan tuhan utk tahu siapa jodoh sy & jodoh awk..awk sedar x semua tu??? Klu betul awk syg sy, awk jaga lah sy baik-baik, beri sokongan sy jd muslimah solehah…dekatkan diri pada Allah, mohon pada Allah supaya izinkan kita dijodohkan bersama kerana sy ni milik Allah..ibu bapa hanya penjaga sy, mereka menjaga sy dgn penuh kasih sayang & didikan y baik sehingga sanggup memberi kepercayaan pada awk utk menjaga sy, tp awk jaga sy x??awk jaga sy x?? x kan..awk bawa sy kea rah keburukan..awk sedar x semua tu??? Banyak lagi y awk buat kat sy, sy pun terlalu kurang pandai ikutkan je kemahuan awk..nanti kat neraka bila Allah soal sy dgn dosa-dosa maksiat y kita buat, bukannya awk dapat backup sy dpn Allah..kn?? Tolonglah tahan diri tu sehingga kita dah sah dinikahkan..huuu~

Suasana bertukar menjadi suram...sehinggalah nobita mula meluah perasaan...

Nobita : Kenapa x dari dulu awk cakap semua benda ni?? Kenapa bila kita dah lalui macam-macam baru awk nak luahkan semua ni???

Sizuka : Sebab sebelum awk nak couple sgn sy, awk janji yang awk akan jaga sy baik-baik. Awk suka dengan saya pun sebab bagi awk sy baik tapi semakin lama awak makin berubah. Perubahan awk turut merubah diri sy. Baru sekarang sy luah semua benda ni sebab selama ni sy sentiasa menanti agar Nobita y dulu kembali. Nobita y menjaga sy dgn baik. Sy tunggu Nobita tu..tunggu & terus menunggu kerana sy sayangkan dia. Tapi semakin lama sy tunggu, semakin menjadi-jadi...awk fikirlah baik-baik apa y sy sampaikan...kalau awk masih xberubah, lepaskan sy kerana Allah..

Nobita : ......

[Pesanan : kepada pasangan yg hangat menyulam cinta & kasih sayang, jagalah batas anda! Ingat larangan Allah…cinta itu indah krn Allah yg menciptakannya tapi jangan sampai cinta utk Allah itu dinodai oleh cinta manusia..menjadi kebiasaan, dalam berkasih ada kesalahan y akan dilakukan..seringlah muhasabah diri & beranikan diri untuk mula buat perubahan..beranikan diri menegur pasangan sebelum Allah menegur dengan pembalasan & azab..wallahu’alam~]

Ingat allah mendapat pahala,

igt kepada pasangan bukan muhrim, mendatang kemurkaan allah

peringatan utk semua, beribu kali peringatan utk diri

n_n....may be bless.

quizilla_: wut is hidden within ur eyes?$&?

Loneliness Is hidden within your eyes.

You don't like to be in a big group, but thats ok! You should try going out with your best friend and have a good time!! Tell people how you feel, instead of just sitting around being alone. Get out there and make some new friends!!

uhuhuhhhuhhhuuu...............................................
that is soooo alike! well,wut 2 do??
most of my time is at home. i don't really going out. and my frens are not near my home. i do feel lonely sometimes.
most of the time, i guess.hahah....to kill the time, i prefer serve myself with tv,mp3,books and laptop of course. i could spent hours sitting in front of the tv and watch my favourite koreans dramas and programs. my mom's nags are not something 2 be bothered,right? haha.. i could also just drift away with a good book. and to tell the truth, i really don't have much friend. it's pathetic, am i?? hurmmm........... :-(((

Thursday, February 24, 2011

My Everything (Donghae)

My Everything(Donghae)

my everything

The loneliness of nights alone The search for strength to carry on
My every hope has seemed to die
My eyes has no more tears to cry
Then like the sun shining up above
You surrounded me with your endless love
Coz all the things I couldn’t see
Are now so clear to me

You are my everything Nothing your love wont bring
My life is yours alone
The only love I’ve ever known
Your spirit pulls me through
When nothing else will do
Every night I pray
On bended knees
That you will always
Be my everything

You’re the breath of life in me
The only one that sets me free
And you have made my soul complete
For all time
For all time

You are my everything
Nothing your love wont bring
My life is yours alone
The only love I’ve ever known
Your spirit pulls me through
When nothing else will do
Every night I pray
On bended knees
That you will always
Be my everything
Oh my everything.