Saturday, March 26, 2011

ya RABBBBIIIIII!!!!!!!

aaarrrgggggggggghhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

aq tgh dlm big dilemma skrg neh. aq ingat nak masuk tingkatan 6, mcm best jugak program dier. pasal nak kena pakai baju sekolah tu aq okey jek... and aq ingat nak cari kawan baru. tapi yang jadi problem aq, aq x tahu kat mana aq bleyh apply untuk form 6 neh. dlm aq pnya mind mmg da bayang best kalo masuk form 6. lagipun form 6 is da cheapest preU program. save cost larh.. then bleyh terus amek degree. result stpm jugak lebih diutamakan banding matrik and yg lain2 tu. 
my parents mcm kurrreng cket jgak lah dgn form 6. tp apapun,the decision is in my hand. aq rasa stpm is the best choice for me lah.. tapi kena bear dgn study time. aq dah nekad, nak x nak aq kena struggle punya gila2 larh lpas ney. target aq, lepas excellent dalam stpm, i'm gonna fly to overseas.... tahap stpm ney sama dgn 
A-level... bezanya, A-level yuran dier is like  suuuppeeerrrrrrrrrr mahal! almost RM2000 jugak la..
kalau masuk matrik or poli, best jugak sbb pakaian bebas and so on. tp aq rasa tu bebanan kot sbb suma akan amek kisah dgn outfit kita. xkan setiap seminggu kita nak pakai baju yg sama kan? hahha... *_^

Wednesday, March 23, 2011

SPM ohhh SPM..............**

ari nie result kuar...so,agak2 apa yg aq tgh pikir ek?? erm...., actually aq sndri pon x taw apa yg aq nak pikir. huhu.. siyes ckp, kecewa 2 mmg ada. tp happy pon ada.aq pon x taw..haha.... Alhamdulillah,akaun aq x lah seteruk yg disangka. masih ada secalit harapan kowt. huhu...
untuk apa kita belajar?? mcm bengong kan soalan tuh. haha...aq dah 18. parents aq ckp aq x reti nak pikir mcm org dewasa. mcm aq nie still budak2. ye lah,aq pon baru nak masuk peringkat lewat remaja,kan..normallah tu.. sebabnya,sebelum ari result kuar lg, aq dah cakap awal2 supaya diorang jangan letak harapan tinggi. nanti kalau x dapat diorang yg merana lebih dari aq. pastu nak marah2 aq. sebenarnya aq x kisah sgt kalau bab kena marah nie. tapi yg aq kisah bila diorang yg rasa malu lebih2 untuk aq. pastu pegi jaja kat kwn2 diorang yg aq nie x pandai. dapat berapa ja time exam. padahal org2 tu x pernah tanya pon! kalau dah malu, buat hapa nak heboh2???
 aq x kisah apa orang nak cakap. aq sendiri tahu takat mana daya usaha aq. dan aq tahu aq masih ada harapan. of course lah dgn usaha yg gigih. aq mmg x cukup bersedia untuk exam dulu. aq tahu tu..sbb 2 aq x lah rasa upset sampai nak mati sebab menda nie. aq nak struggle masa lain...kalau korang baca nie,mesti korang akan cakap yg aq nie bodoh kan..x pikir masa depan sndri. tp apapon,aq yg pilih jalan nie dan aq bahagia dgn cara aq. setidak-tidaknya aq masih ada hari esok.. ^ ^





















Gambar nie cantik kan? dah lama aq teringin sgt nak pergi tempat2 mcm nie. dikelilingi bunga-bungaan, pokok-pokok, kehijauan dan warna2 alam. x perlu nak pikir pasal benda lain. hanya ada aq dan alam.         bahagia kan hidup mcm tu?........ darn,this girl is so lucky! u should appreciate it,honey..

Thursday, March 17, 2011

sedapkah couple??


Di suatu malam depan panggung wayang…

Sizuka : Best tengok wayang dgn awk td..kelakar je cerita tu..xbosan kan?

Nobita : A’ ah xbosan. Best!

Sizuka : Kalau best, knp awk letakkan kepala awk kat bahu sy & beritahu sy y awk mengantuk?

Nobita : Errr~ hehe..

Sizuka : Nasib baik kita pakai sweater kn awk? Kalau x, mesti sejuk dalam tu td.

Nobita : A’ah..btul3! Xdela sejuk sgt td bila dah pakai sweater ni.

Sizuka : Klu xsejuk, kenapa awk pegang tangan sy & beritahu y awk sejuk?

Nobita : Errr~ hehe..

Mereka pun menuju ke i-City..

Sizuka : Awk, sy cantik x?

Nobita : Awk kn syg sy..mestilah cantik..

Sizuka : Kalau sy ni betul cantik bagi awk, kenapa bila sy pakai baju-baju tertentu baru awak akan puji sy cantik. Kalau sy pakai baju longgar, awk diam je..kadang-kadang awk akan tanya saya kenapa pakai baju besar..kalau sy pakai baju ketat, baru awk puji sy cantik..knp ye?

Nobita : Errr~ hehe..

Mereka pun tiba di i-City..

Sizuka : Jom snap pic wak..sy nak tangkap gambar awk bawah lampu tu.

Nobita : Kita tangkap gambar berdua la syg. Meh sini, duduk sebelah sy. Rapat sikit, nanti xmasuk plak gambar awk.

Sizuka : Boleh ke rapat-rapat ni?huu

Nobita : Takpe de..awk kn awek sy..

Sizuka : Awek je..bukan isteri yg sah..

Nobita : Errr~ huhu..

Sizuka : Nanti sy simpan gambar kita ni dalam laptop sy ye wak.

Nobita : Alaa..upload la terus dalam fb.

Sizuka : Eh..boleh ke..xelok la wak..gambar tu dah la awk & sy je..yang ke-3 syaitan..pastu nak pergi heboh 1 dunia tentang dosa y kita buat..xmalu ke?huu

Nobita : Errr~ huhu..

Mereka pun pulang..

Sizuka : “Awk, awk syg sy x?

Nobita : Mestilah syg..syg sangat2 tau..haa

Sizuka : Buktinya??

Nobita : Eh..mcm ajak bergurau je..nak sy kiss pipi awk tu ke syg?hehe

Sizuka : Ish..apa ni? Teruknya pemikiran awk..huu

Nobita : Eh..errr~ huhu

Sizuka : Mak sy kata, kalau kita syg sesuatu tu, kita akan jaga sebaik mungkin.

Nobita : Eh..mestila! hehe

Sizuka : Tapi awk tipu sy!huu~

Nobita : Eh..kenapa plak sy tipu awk??

Sizuka : Kalau awk syg sy, mestilah awk jaga sy sebaik mungkin tp awk xjaga sy dgn baik pun..awk sentuh-sentuh sy, pegang tangan sy, cuba nk kiss sy,ajar sy buat benda bukan-bukan yg sy xpernah buat sebelum ni, selalu ajak sy keluar malam-malam.

Nobita : Owh..sekarang awk nak salahkan sy la ajak awk keluar malam?? Mak ayah awk yg bg izin tau!

Sizuka : Memang diorang y bagi izin tapi awk tau x y diorang jugak y akan tanggung dosa sy dgn awk malam-malam macam ni sbb diorang bg izin pada sy ank perempuan diorang utk keluar dgn lelaki bukan mahram tanpa adik atau abang sy sebagai peneman pastu buat benda-benda xsenonoh! Pegang sana pegang sini..awk tau x panggung wayang tu mungkin sejuk bagi awk sampai terpegang tangan sy dgn sengaja, tp neraka tu teramat panas & tangan awk y memegang tangan sy tu akan dibakar dalam api neraka berulang kali..awk sedar x semua tu?? Tangkap gambar nak kepit-kepit, padahal boleh je tangkap gambar sorang-sorang kan..then, nak heboh kat 1 dunia. Pastu nanti org ‘like’ awk pun suka sebab orang tau siapa awek awk & hubungan awk dan sy kononnya bahagia tapi awk sedar x yang malaikat sentiasa mencatat segala apa yg kita buat..awk ada ilmu agama..klu xde ilmu agama pun, awk tau benda tu salah..tp kenapa masih buat? Awk sedar x semua tu??? Ingat Allah tak waktu awk buat semua tu?? Awk tu belum tentu jodoh sy, nak sentuh-sentuh sy. Kalau da awk nak sentuh-sentuh sy, apa je y suami sy boleh dapat special dari sy sbg isterinya y sah? Awk nak ke isteri awk dah macam sisa orang? Awk mesti akan cakap awk akan pastikan y awk akan nikah dgn sy sebab tu awk boleh sentuh-sentuh sy..tp awk sedar x y awk tu siapa?? hanya hamba Allah...awk bukan tuhan utk tahu siapa jodoh sy & jodoh awk..awk sedar x semua tu??? Klu betul awk syg sy, awk jaga lah sy baik-baik, beri sokongan sy jd muslimah solehah…dekatkan diri pada Allah, mohon pada Allah supaya izinkan kita dijodohkan bersama kerana sy ni milik Allah..ibu bapa hanya penjaga sy, mereka menjaga sy dgn penuh kasih sayang & didikan y baik sehingga sanggup memberi kepercayaan pada awk utk menjaga sy, tp awk jaga sy x??awk jaga sy x?? x kan..awk bawa sy kea rah keburukan..awk sedar x semua tu??? Banyak lagi y awk buat kat sy, sy pun terlalu kurang pandai ikutkan je kemahuan awk..nanti kat neraka bila Allah soal sy dgn dosa-dosa maksiat y kita buat, bukannya awk dapat backup sy dpn Allah..kn?? Tolonglah tahan diri tu sehingga kita dah sah dinikahkan..huuu~

Suasana bertukar menjadi suram...sehinggalah nobita mula meluah perasaan...

Nobita : Kenapa x dari dulu awk cakap semua benda ni?? Kenapa bila kita dah lalui macam-macam baru awk nak luahkan semua ni???

Sizuka : Sebab sebelum awk nak couple sgn sy, awk janji yang awk akan jaga sy baik-baik. Awk suka dengan saya pun sebab bagi awk sy baik tapi semakin lama awak makin berubah. Perubahan awk turut merubah diri sy. Baru sekarang sy luah semua benda ni sebab selama ni sy sentiasa menanti agar Nobita y dulu kembali. Nobita y menjaga sy dgn baik. Sy tunggu Nobita tu..tunggu & terus menunggu kerana sy sayangkan dia. Tapi semakin lama sy tunggu, semakin menjadi-jadi...awk fikirlah baik-baik apa y sy sampaikan...kalau awk masih xberubah, lepaskan sy kerana Allah..

Nobita : ......

[Pesanan : kepada pasangan yg hangat menyulam cinta & kasih sayang, jagalah batas anda! Ingat larangan Allah…cinta itu indah krn Allah yg menciptakannya tapi jangan sampai cinta utk Allah itu dinodai oleh cinta manusia..menjadi kebiasaan, dalam berkasih ada kesalahan y akan dilakukan..seringlah muhasabah diri & beranikan diri untuk mula buat perubahan..beranikan diri menegur pasangan sebelum Allah menegur dengan pembalasan & azab..wallahu’alam~]

Ingat allah mendapat pahala,

igt kepada pasangan bukan muhrim, mendatang kemurkaan allah

peringatan utk semua, beribu kali peringatan utk diri

n_n....may be bless.

quizilla_: wut is hidden within ur eyes?$&?

Loneliness Is hidden within your eyes.

You don't like to be in a big group, but thats ok! You should try going out with your best friend and have a good time!! Tell people how you feel, instead of just sitting around being alone. Get out there and make some new friends!!

uhuhuhhhuhhhuuu...............................................
that is soooo alike! well,wut 2 do??
most of my time is at home. i don't really going out. and my frens are not near my home. i do feel lonely sometimes.
most of the time, i guess.hahah....to kill the time, i prefer serve myself with tv,mp3,books and laptop of course. i could spent hours sitting in front of the tv and watch my favourite koreans dramas and programs. my mom's nags are not something 2 be bothered,right? haha.. i could also just drift away with a good book. and to tell the truth, i really don't have much friend. it's pathetic, am i?? hurmmm........... :-(((