Wednesday, March 23, 2011

SPM ohhh SPM..............**

ari nie result kuar...so,agak2 apa yg aq tgh pikir ek?? erm...., actually aq sndri pon x taw apa yg aq nak pikir. huhu.. siyes ckp, kecewa 2 mmg ada. tp happy pon ada.aq pon x taw..haha.... Alhamdulillah,akaun aq x lah seteruk yg disangka. masih ada secalit harapan kowt. huhu...
untuk apa kita belajar?? mcm bengong kan soalan tuh. haha...aq dah 18. parents aq ckp aq x reti nak pikir mcm org dewasa. mcm aq nie still budak2. ye lah,aq pon baru nak masuk peringkat lewat remaja,kan..normallah tu.. sebabnya,sebelum ari result kuar lg, aq dah cakap awal2 supaya diorang jangan letak harapan tinggi. nanti kalau x dapat diorang yg merana lebih dari aq. pastu nak marah2 aq. sebenarnya aq x kisah sgt kalau bab kena marah nie. tapi yg aq kisah bila diorang yg rasa malu lebih2 untuk aq. pastu pegi jaja kat kwn2 diorang yg aq nie x pandai. dapat berapa ja time exam. padahal org2 tu x pernah tanya pon! kalau dah malu, buat hapa nak heboh2???
 aq x kisah apa orang nak cakap. aq sendiri tahu takat mana daya usaha aq. dan aq tahu aq masih ada harapan. of course lah dgn usaha yg gigih. aq mmg x cukup bersedia untuk exam dulu. aq tahu tu..sbb 2 aq x lah rasa upset sampai nak mati sebab menda nie. aq nak struggle masa lain...kalau korang baca nie,mesti korang akan cakap yg aq nie bodoh kan..x pikir masa depan sndri. tp apapon,aq yg pilih jalan nie dan aq bahagia dgn cara aq. setidak-tidaknya aq masih ada hari esok.. ^ ^





















Gambar nie cantik kan? dah lama aq teringin sgt nak pergi tempat2 mcm nie. dikelilingi bunga-bungaan, pokok-pokok, kehijauan dan warna2 alam. x perlu nak pikir pasal benda lain. hanya ada aq dan alam.         bahagia kan hidup mcm tu?........ darn,this girl is so lucky! u should appreciate it,honey..

0 comments:

Post a Comment