Saturday, March 26, 2011

ya RABBBBIIIIII!!!!!!!

aaarrrgggggggggghhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

aq tgh dlm big dilemma skrg neh. aq ingat nak masuk tingkatan 6, mcm best jugak program dier. pasal nak kena pakai baju sekolah tu aq okey jek... and aq ingat nak cari kawan baru. tapi yang jadi problem aq, aq x tahu kat mana aq bleyh apply untuk form 6 neh. dlm aq pnya mind mmg da bayang best kalo masuk form 6. lagipun form 6 is da cheapest preU program. save cost larh.. then bleyh terus amek degree. result stpm jugak lebih diutamakan banding matrik and yg lain2 tu. 
my parents mcm kurrreng cket jgak lah dgn form 6. tp apapun,the decision is in my hand. aq rasa stpm is the best choice for me lah.. tapi kena bear dgn study time. aq dah nekad, nak x nak aq kena struggle punya gila2 larh lpas ney. target aq, lepas excellent dalam stpm, i'm gonna fly to overseas.... tahap stpm ney sama dgn 
A-level... bezanya, A-level yuran dier is like  suuuppeeerrrrrrrrrr mahal! almost RM2000 jugak la..
kalau masuk matrik or poli, best jugak sbb pakaian bebas and so on. tp aq rasa tu bebanan kot sbb suma akan amek kisah dgn outfit kita. xkan setiap seminggu kita nak pakai baju yg sama kan? hahha... *_^

4 comments:

misse amiey said...

oh haha. gud luck aten!! syok tgk ag bersemangat camni. ak pon mcm teringin plak nak amik f6. HAHA.

tralia miera said...

haha..tenx! aq sbnaqnya da plan lama da nak amek f6 kalo spm kurreng..agaknya sbb 2 kowt aq maen2 time spm aqi 2..huhu

misse amiey said...

oh, k. nak amik kat mna? bila masuknya?

tralia miera said...

hmmm,x taw g..msuk bln 6...aq x decide g nak pi mna.tggu rsult upu dlu lar

Post a Comment