Saturday, April 9, 2011

can i ever experience this thing??

You are the best of friends in the best of ways. There is laughter and sport and music and enough ambition between the both of you to burn bridges and ties, to break free of shackles and fear. You dance in tandem, sing in harmony; trace a path into the sky. You don’t begrudge him, when he leaves first. You brush his desperate, awkward apologies off like fine snow, hold him tight to show you don’t mind. I’m so glad for you, you say, and you are. When it’s your turn to be inducted he waits for you at the doors, shows you around the hallowed halls of SM Entertainment. You clutch at his arm every time you think you see a famous face, heart in your throat, and he laughs at you but doesn’t tease, lets you hang on.


OHHHHHH, I'm soooooo in love with this HYUKSU friendship!!!!!!!!! *_*    <hyukjae aka eunhyuk__junsu4ever>

Thursday, April 7, 2011

HURMMMM~~%^&

Pandangan suara hati,...


aq betul pelik la dgn org kita skrg neyh. Orang Melayu la.. Sungguh aq x tipu, aq x suka orang Melayu. (tp x sampai tahap kebencian aq pada org Indon la~) Bila sebut Melayu, mestilah kita akan anggap dia Islam kan?? Aq x tawu nak salahkan dia or wut., tp yang pasti masa kecik 2 x der org nak ajar dia ka bout batas2 pergaulan.  Diorang macam x tahu atau buat2 x tahu aq x sure lah, bukan atas kuasa aq...Salah mak bapak jugak lah yg x tekankan soal neyh sejak kecil..atau mak bapak dah ingat hantar pergi sekolah especially sekolah agama, so semua serah kat cikgu. Apa yg anak buat kat rumah langsung x beri perhatian. *sigh* 
Enough saying, otak x larat nak berdebat dah.
p/s : aq penyokong kuat kebijaksanaan ibu bapa dalam mendidik anak2 dan membina keluarga muslim so that the child will grow strong,his/her body,mind and soul~ don't blame me ^^


Lagi satu yg aq kesal, sikap open minded org Melayu yg terlampau-lampau..So, inilah jadinya bila semua kita nak ikut org luar/ngara luar. Diorang ney x da rasa malu ker ah? Tengok saja artis sekarang, pakaian semua cukup 'cantek' untuk buat para lelaki kena mandi wajib. Bila ada orang tegur nampak tu nampak nie, kalut nak minta maaf bagai..,..
"sssaya manusia biasa,sering buat silap.maafkan sssaya yg x sempurna ini. Sssaya bukan sengaja. SSssaya x perasan benda ini boleh terjadi."
Cehh,memang la x perasan, mata iman jadi buta dengan pakaian yg konon cantik 2.. Paling x tahan, minta maaf dengan manusia..,x kan buat lagi.. Tapi cuba check balik, dengan ALLAH ada kau kata 'ampunkan aq,Ya Rahim..' tak?
Tanya siapa saja, nak ker benda yg kotor? kalau dia kata "i don't mind,kotor is my nature.." , sahlah dia itu tidak waras..
Simply saying, ISLAM IS CLEAN AND CLEAN IS ISLAM.. and talking bout clean, being exposed everywhere is not clean.....dirt will easily glued to you~


p/s : peringatan untuk aq jugak.....huhu!***

Saturday, April 2, 2011

bila nak TAUBAT?????

2 April 2011____------____


  Aq takut....baru lps baca artikel pasal kiamat sudah dekat. terus terang ckp, kalo aq ditakdirkan mati pada malam ini, saat ini, there's no doubt that aq will sent straight away TO HELL! mungkin tanpa sempat menjejak titian sirat pun..huhu..T_T  Sepanjang 18 tahun hidup, berapa kerat kebaikan/amalan  yang aq pernah buat? itu belum kira mana yang x diambil kira oleh ALLAH..yg burn dengan sebab kejahatan yg aq buat, x kira kejahatan  dgn org lain atau kejahatan dgn diri sendiri.. maksud kejahatan dgn diri sendiri kat sini ialah benda2 yg x patut aq buat. kurang ajar / x dgr ckp mama abah, maksiat dgn sengaja atau tidak, dan macam2 lagi.  ibadah aq pulak dah la 'terlebih khusyuk' yg amat... dengan solat yg x cukup kualitinya, puasa yg mungkin terbatal tanpa sedar atau tidak, bacaan al-quran yg x pernah betul2 dihayati, penjagaan aurat yg tidak sempurna.. dan memang sekadar itu sahaja mmg tidak cukup dan xkan cukup untuk menampung harga tiket ke syurga. 


  Adakah harus untuk aq menyalahkan takdir dgn keadaan aq skrg ini,? menyalahkan persekitaran kerana tidak membantu aq untuk mencapai tahap manisnya iman,? aq sangat perlu kepada persekitaran yg turut sama bersama-sama aq memantapkan iman dan akidah. tanpa mereka (org2alimbaikdanrajin) aq betul2 lemah dan x bermaya.. aq rindukan suasana Islah dulu.. suasana yg buat aq berebut-rebut untuk jadi baik, buat aq sentiasa bersemangat untuk menghafal al-quran, buat aq seronok mempelajari sirah dan akhlak2 yg baik.. segalanya seolah-olah hilang seiring dgn peningkatan usia yg sepatutnya lebih baik amalannya. buat aq ingin berpatah balik dan memilih jalan kedua dan kemudian buat aq sedar semula yg semua itu hanya fantasi.. and somehow aq harap mesin masa doraemon  betul2 wujud..


  Anything anyhow, aq nak berterima kasih kepada semua yg pernah membawa aq mengenali dan mendalami ISLAM  dgn lebih mendalam.. Naimatul Farhana, Muallimah Rodiah, Muallimah Romizah, Muallimah Rohilawati, Muallim Saufi, Muallim Nokhoin, dan suma guru2 dan kwn2 Islah dan Maahad,,.., TERIMA KASIH BANYAK2... Jasa kalian mmg tidak terhingga.. hanya ana yg tidak pandai menghargai tawfiq dan hidayah yg ALLAH beri.. Ana mohon doa dari kalian suma agar ana lebih kuat mengamalkan suruhan-Nya.. 


P/S :::  aishhh,bila nak taubat nieyh~~~