Thursday, April 7, 2011

HURMMMM~~%^&

Pandangan suara hati,...


aq betul pelik la dgn org kita skrg neyh. Orang Melayu la.. Sungguh aq x tipu, aq x suka orang Melayu. (tp x sampai tahap kebencian aq pada org Indon la~) Bila sebut Melayu, mestilah kita akan anggap dia Islam kan?? Aq x tawu nak salahkan dia or wut., tp yang pasti masa kecik 2 x der org nak ajar dia ka bout batas2 pergaulan.  Diorang macam x tahu atau buat2 x tahu aq x sure lah, bukan atas kuasa aq...Salah mak bapak jugak lah yg x tekankan soal neyh sejak kecil..atau mak bapak dah ingat hantar pergi sekolah especially sekolah agama, so semua serah kat cikgu. Apa yg anak buat kat rumah langsung x beri perhatian. *sigh* 
Enough saying, otak x larat nak berdebat dah.
p/s : aq penyokong kuat kebijaksanaan ibu bapa dalam mendidik anak2 dan membina keluarga muslim so that the child will grow strong,his/her body,mind and soul~ don't blame me ^^


Lagi satu yg aq kesal, sikap open minded org Melayu yg terlampau-lampau..So, inilah jadinya bila semua kita nak ikut org luar/ngara luar. Diorang ney x da rasa malu ker ah? Tengok saja artis sekarang, pakaian semua cukup 'cantek' untuk buat para lelaki kena mandi wajib. Bila ada orang tegur nampak tu nampak nie, kalut nak minta maaf bagai..,..
"sssaya manusia biasa,sering buat silap.maafkan sssaya yg x sempurna ini. Sssaya bukan sengaja. SSssaya x perasan benda ini boleh terjadi."
Cehh,memang la x perasan, mata iman jadi buta dengan pakaian yg konon cantik 2.. Paling x tahan, minta maaf dengan manusia..,x kan buat lagi.. Tapi cuba check balik, dengan ALLAH ada kau kata 'ampunkan aq,Ya Rahim..' tak?
Tanya siapa saja, nak ker benda yg kotor? kalau dia kata "i don't mind,kotor is my nature.." , sahlah dia itu tidak waras..
Simply saying, ISLAM IS CLEAN AND CLEAN IS ISLAM.. and talking bout clean, being exposed everywhere is not clean.....dirt will easily glued to you~


p/s : peringatan untuk aq jugak.....huhu!***




0 comments:

Post a Comment