Saturday, November 5, 2011

run until u can touch the sky

          Giler lama x update!

       Hurmm, what's with the title ek?? Seriously apa tujuan idowp aq sbnarnya? My mind had once so full of spirit and determination. So packed with both of them that I even thought that I could have this world in my own hand. Hiperbola sungguh la tuh! I have a mountain of motivation at the first period of studying. And before I knew it, just in time nak peksa ja, time tu jugak la yg aq rasa mmg gila2 penat ntok even selak buku. Masalahnya kalo mmg da istiqamah baca buku sblom tu, tu x pa la jugak. Tp aq,? Cepat sungguh boring kalo buat something tu....huhu...,mcm mana nak cure? Aq mmg da parah da neh...,hampir2 nak nazak jugak.

        Aq da x knal diri aq siapa. Aq x tahu apa yg aq suka. Hidup x tenang. (Byk dosa,x taw lg ka?)
Hidup dlm persekitaran yg byk lelaki, adalah sangat senang untuk beroleh dosa,kan? Nampak aurat cket, da tmbah satu catatan dlm buku kiri. Percakapan dan pertuturan pun masalah jugak. Kadang kita x sedar pon yg suara kita tu mcm mendayu-dayu ka, terlebih volum ka, atau terlebih merdu. Mana tahu apa yg lelaki pikir,kan? Paling x boleh blah, dua bijik mata neh mmg suka sgt nak "nikmati pemandangan" kan? Padahal yg tu lah yg lg nak tambah titik hitam kat hati. Tu belum kira yg tertaksengaja tersentuh terpegang teraba ka apa lg. Nak lagi dahsyat, bila rasa macam minat kat seseorang, hati tu mula la nak rasa yang pelik2. Yang otak pun bukan nak bagi kerjasama, boleh pulak lagi menyumbang kepada aktiviti bawah sedar ; teringat-ingat budak tu.

        Kat Maahad dulu x terpikir pulak yg suma menda tu akan jadi. Punya la mengata kat orang2 tu *pihak2 berkenaan* , konon x sporting la, syadid sgt la..,mcm2 la...Hah, sekarang nah, hambik!

        Ya Allah, kumohon Kau kuatkanlah hati-hati kami..,ameennnn.....

  Gila suka kat words bawah neh...:)

                               Jangan memberi harapan pada yang belum pasti,
                               kelak ada insan yang bakal dilukai,
                               Jangan menaruh harapan pada yang belum tentu dimiliki,
                               nanti hati yang kecewa sendiri.
                               Sebaliknya, 
                               ... gantunglah segenap pengharapanmu kepada Yang Maha Memberi,
                               nescaya dirimu tak sesekali dizalimi, 
                               kerana Dia mendengar pengharapanmu setiap kali
                              & Dia menunaikannya dgn cara-Nya yang tersendiri.. :)
        

0 comments:

Post a Comment