Thursday, January 9, 2014

pengalaman itu indah. =0


     Bismillah...

 Dah lama sebenarnya aku nak update something dekat blog ney. About anything will do. Macam-macam idea ada datang. Tapi when I actually do duduk depan laptop ney, aku jadi macam ... * krik, krik, krik.. nak tulis mende ek..? * And it happens most of the time. ermmm, kenapa ek??

  Oke, tadi aku tetiba teringat kenangan manis masa latihan berterusan Palapes. Latihan menembak dan pandu arah. Kitorang buat latihan menembak dekat Kem Hobart, Kedah. And pastu kitorang bergerak ke area Kulim kowt kalau tak salah aku untuk buat latihan pandu arah. Melalui BKE tuuu uollsss...   Butterwoth-Kulim Expressway, highways that connects Butterwoth, Penang in the west to Kulim, Kedah in the east. (which is SEVENTEEN km long!) Ehh tak tak tak dan sekali-kali tidak., bukan naik bas mahupun basikal, skuter pown bukan. Kitorang jalan kaki oke... Ambil masa 3 hari jugak la nak habiskan perjalanan.

  Somehow, that was like, the sweetest experience for me. Aku pown tak tahu kenapa, tapi aku sangat treasure 'masa' itu. Mau taknya, I had like, the most caring abang kat situ. And at the same time dia jugaklah abang yang sangat suka menyakat dan membuli. Tapi buli-buli dia, kitorang semua tahu tujuannya hanya untuk mengajar.., dan mungkin jugak hanyalah alasan untuk bermesra-mesra dengan adik-adiknya.  =)

  And the most remembered and treasured moment was during the pandu arah time. I had the most exciting and enjoyable members there. Seriously undoubtedly group aku SAANGATLAHH cool. We had to finish the 17 km walk there but benda tu sangatlah enjoyable. Well, sebab aku dapat group leader yang sangat cool and lepak. But lepak-lepak dia pown otak geliga kowt. Ye lah, kejut punya kampus punya student kan.

 
engat apa? tgh panas kowt tu! kesian kowt guys, at least aku cover tapak tgn dgn lengan baju. hewhew

yeahh, yg tgh berdiri itu la mastermind nyaa. oh ya, dia buat mcm tu sbb nak tunjuk hero kat geng2 Palapes UMP yg baru dtg masuk tempat tu. yep, typical him. =)

see that man yg tgh cekak pinggang? tu la abang yg aku ckp earlier. huihuihui
front support kat longkang, saper pernah buat??




__--__ : error pulak masa tgh upload video front support tuh. *hikshiks sedeyh..*  T__T